BACK

Weekly Residuum 305 - augustus 2006 B
© foto en tekst Koen Nieuwendijk
Met blijdschap geef ik kennis van een rectificatie. Via een omweg kwam ik terecht op de site*) van Het Witte Boekje. Ik schreef daar enige maanden terug een beetje badinerend over.**) Dat moet ik herroepen. Het Witte Boekje is nu uit, te koop in de boekhandel en nu blijkt dat meerdere kranten***) en respectabiliteiten openlijk verkondigen niet Het Groene Boekje maar Het Witte Boekje te volgen. Wat heerlijk om volkomen legaal insubordinatie te kunnen plegen. U mag weer pannekoeken zeggen, kippeborst eten, boekewurm zijn en huiveren met uw ruggegraat. Is het op tijd? Als ik deze woorden typ ga ik mijzelf bijna corrigeren. Wilt u mede tijdig ingrijpen door al uw intellectuele kennissen en zij die in de buurt komen Het Witte Boekje met Kerstmis cadeau te doen, al dan niet om Van Dale te dwingen in de volgende uitgave bij de omschrijving van een Witte Kerst ook Het Witte Boekje te noemen en ook op die manier onsterfelijk te maken? Ik neem mijn verantwoordelijkheid, wat zeg ik, ik doe boete door ieder die zich na lezing van dit stukje meldt een exemplaar****) van het Witte Boekje toe te zenden, mede als symbool van het zoveelste bewijs - als het erop aankomt en weliswaar met enige vertraging, maar uiteindelijk niet te stuiten - van het stabiele karakter van de denkende Hollander, geheel gratis, in die zin dat het u niets kost, maar ik daardoor per geschonken boek in euforie geraak, waartegen de aanschafprijs van telkens weer een exemplaar opgeruimd kan worden weggestreept.


*) Zie voor meer informatie op www.wittespelling.nl

**) Leest u hier hoe ik schuimbekkend in mijn eigen argumentatie verstrikt raakte: Redt de Taal II (WR 284 - maart 2006)

***) Zouden ze geluisterd hebben? Ik kan het me nauwelijks voorstellen, maar je weet maar nooit: Redt de Taal I (WR 275 - december 2005)

****) tot een maximum van 33 exemplaren - stand 16 augustus 2007: nog 1

*****) iets later: de actie is voorbij
BACK