BACK to Past Exhibitions BACK to Van Zoest BACK to Publications
Alleen voor Liefhebbers Adriana van Zoest in klein bestek 2014
Welkom vanaf de eerste dag van dit tentoonstellinkje, zaterdag 13 september, tot en met zondag 21 september, dagelijks van 12 tot 18 uur. Adriana van Zoest is zo aardig de eerste zaterdag op te luisteren met haar aanwezigheid, in ieder geval tussen 15 en 17 uur.

Dit tentoonstellinkje van slechts zeven schilderijen is een buitenbeentje in het expositieprogramma van de galerie. Er was eens een verzamelaar, die vroeger dan hij verwachtte kleiner moest gaan wonen. Als galeriehouder heb ik bijgedragen aan de opbouw van de collectie, aan de opbouw van een sprookje, durf ik wel te zeggen. Wat me inspireerde tot het bedenken van een afbouw in stijl.

Te zien zijn nu zeven schilderijen van Adriana van Zoest uit de jaren 2004, 2005 en 2006. Blader door de brochure en zie dat die persoonlijke selectie een eenheid vormt. Dat die schilderijen nu weer elk apart in de wijde wereld zullen verdwijnen is niet erg. Ooit zullen musea hemel en aarde bewegen om terug te vinden wat wij brave burgers soms ver uit het zicht over de hele wereld hebben verspreid. Heeft ook wel iets romantisch. Maar deze tweede kans is wat mij betreft bedoeld voor degenen onder u die jaren terug achter het net moest vissen, of pas later tot het besef kwamen dat dat ene schilderij het ware was.

Om het nog interessanter te maken voegde Adriana van Zoest zeven recente schilderijen aan het oude zevental toe. Duidelijk anders, maar toch herkenbaar.

De kunstkoopregeling is van toepassing op het recente zevental.
13 - 21 September 2014

Seven paintings by Adriana van Zoest, stemming from a private collection, offered to Van Zoest enthousiasts, in order to fulfil a fondest wish...

Completed with seven recent paintings, to taste the differences and the resemblances."Drie Rode Appels"
2004
olieverf/paneel
80 x 60 cm
8.600